Skład
Owies, kukurydza, pszenica, jęczmień, otręby pszenne, płatki jęczmienne, mączka słonecznikowa, płatki kukurydziane, płatki grochowe, płatki orkiszowe, siemię lniane (4%), pestki dyni (4%), lucerna, płatki pszenne, węglan wapnia, marchew, ziarna browarniane, papryka, wytłoki z marchwi, drożdże browarniane, babka płesznik, inulina, mięso z kurczaka (0,5%), ser (0,5%), kwiaty rumianku, jabłko, burak, chleb świętojański (warzywa 8%).
Dodatki
Dodatki dietetyczne:
witamina A (7900 j.m./kg), witamina D3 (580 j.m./kg), witamina E (47 mg/kg), Miedź [jako pięciowodny siarczan miedzi(II)] (4,8 mg/kg), jod [jako sześciowodny jodan wapnia] (0,7 mg/kg), żelazo [jako jednowodny siarczan żelaza(II)] (39 mg/kg), cynk [jako tlenek cynku] (48 mg/kg), mangan [jako tlenek manganu(II)] (31 mg/kg), selen [jako selenin sodu] (0,14 mg/kg), z przeciwutleniaczem alfa-tokoferol.
Składniki analityczne
Białko surowe 14.3 %
Tłuszcz surowy 5.0 %
Włókno surowe 6.8 %
Popiół surowy 5.5 %
Wapń 0.6 %
Fosfor 0.44 %