Skład
Ryż, 20% białko jagnięce (suszone), białko ryżowe, tłuszcz drobiowy, hydrolizat wątroby, odcukrzone suszone wysłodki buraczane, drożdże piwne (suszone), siemię lniane, jajo (suszone), lignoceluloza, 0,4% olej słonecznikowy, chlorek sodu, 0,2% ekstrakt z drożdży (źródło beta-glukanów i mannanooligosacharydów), 0,1% inulina z cykorii, 0,01% ekstrakt z zielonej herbaty (suszony, źródło flawonoidów)
Wartość energetyczna na 1 kg: energia metaboliczna (wg FEDIAF, 2013) 15,60 MJ / 3725 kcal
Dodatki na 1 kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 12 000 j.m., witamina D (witamina D3) 1400 j.m., witamina E (octan all rac-alfa-tokoferylu) 300 mg, witamina C (fosforan askorbylowy, sól sodowo-wapniowa) 200 mg, witamina B1 (azotan tiaminy) 12 mg, witamina B2 (ryboflawina) 12 mg, witamina B6 (wodorochlorek pirydoksyny) 8 mg, witamina B12 (cyjanokobalamina) 200 µg, niacyna 35 mg, d-pantotenian wapnia 35 mg, kwas foliowy 1,2 mg, biotyna (D(+)-biotyna) 300 µg, chlorek choliny 2000 mg, miedź (siarczan miedzi(II), pięciowodny) 12,5 mg, cynk (siarczan cynku, jednowodny) 100 mg, cynk (chelat cynkowy wodzianu glicyny) 60 mg, żelazo (siarczan żelaza(II), jednowodny) 250 mg, mangan (siarczan manganu(II), jednowodny) 30 mg, jod (jodan wapnia, bezwodny) 2,2 mg, selen (selenin sodu) 0,4 mg
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze
Składniki analityczne
Białko surowe 23.0 %
Tłuszcz surowy 13.0 %
Włókno surowe 2.0 %
Popiół surowy 7.6 %
Wapń 1.5 %
Fosfor 0.95 %
Sód 0.35 %
Kwasy tłuszczowe Omega 3 2.4 %
Kwasy tłuszczowe Omega 6 1.05 %