Skład
Ryż, białko jagnięce (19%, suszone), białko ryżowe, tłuszcz drobiowy, suszone wysłodki buraczane (3,5%), hydrolizat wątroby, drożdże piwne (suszone), siemię lniane (2,2%), olej z łososia (0,4%), chlorek potasu, chlorek sodu, olej słonecznikowy (0,3%), ściany komórkowe drożdży (0,2%, bogate w mannanooligosacharydy i beta-glukany), lignoceluloza (0,1%), inulina z cykorii (0,1%), zielona herbata (0,01%, suszona, bogata we flawonoidy).
Wartość energetyczna na kg
ME (FEDIAF, 2019) 15,61 MJ / 3728 kcal. .
Dodatki
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 12 000 j.m., witamina D3 1 400 j.m., witamina E 300 j.m., witamina C 200 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 12 mg, witamina B6/chlorowodorek pirydoksyny 8 mg, witamina B12 200 mcg, niacyna 35 mg, D-pantotenian wapnia 35 mg, kwas foliowy 1,2 mg, biotyna 300 mcg, chlorek choliny 2000 mg, DL-metionina (technicznie czysta) 1000 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 12,5 mg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 100 mg, cynk (stały chelat cynku z glicyną) 60 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 250 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu(II)) 30 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2,2 mg, selen (selenin sodu) 0,40 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Składniki analityczne
Białko surowe 22.5 %
Tłuszcz surowy 13.0 %
Włókno surowe 2.0 %
Popiół surowy 7.8 %
Wapń 1.5 %
Fosfor 0.95 %
Sód 0.35 %
Kwasy tłuszczowe Omega 3 0.95 %
Kwasy tłuszczowe Omega 6 2.4 %