Skład
31,6 % białko z kurczaka (częściowo suszone i hydrolizowane),9 % ryż, 14 % świeże mięso z kurczaka, tłuszcz drobiowy, 5 % lignoceluloza, 4 % białko łososia (suszone), 3,5 % suszone wysłodki buraczane, białko kukurydzy, siemię lniane, 1,1 % olej z łososia, 0,7 % olej słonecznikowy, chlorek sodu, drożdże piwne (suszone), chlorek potasu, 0,25% oleju z orzechów włoskich, 0,2% ścian komórkowych drożdży (suszonych, bogatych w beta-glukany i mannanooligosacharydy), 0,2% inuliny z cykorii, 0,2% łuski psyllium, algi (suszone, bogate w DHA), 0,02% Yucca schidigera (suszona), 0,0025% ekstraktu z nagietka (bogatego w luteinę).
Wartość energetyczna/kg:
ME (FEDIAF, 2021) 16,99 MJ / 4.061 kcal.
Dodatki/kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 15 000 j.m., witamina D3 1 500 j.m., witamina E 400 j.m., witamina C 400 mg, witamina B1 40 mg, witamina B2 40 mg, witamina B6 60 mg, witamina B12 150 mcg, niacyna 400 mg, D-pantotenian wapnia 150 mg, kwas foliowy 14,0 mg, biotyna 3.000 mcg, chlorek choliny 3.200 mg, tauryna 2 500 mg, DL-metionina (technicznie czysta) 2500 mg, monochlorowodorek L-lizyny (technicznie czysty) 2 000 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 15 mg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 120 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 250 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu(II)) 35 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2,5 mg, selen (selenin sodu) 0,4 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Składniki analityczne
Białko surowe 32.0 %
Tłuszcz surowy 22.0 %
Włókno surowe 4.5 %
Popiół surowy 7.8 %
Wapń 1.2 %
Fosfor 1.0 %
Magnez 0.09 %
Sód 0.5 %
Kwasy tłuszczowe Omega 3 1.35 %
Kwasy tłuszczowe Omega 6 4.9 %