Skład:
30,5% białko owadów (larwy Hermetia illucens, suszone), 29,8% proso sorgo, białko grochu, 5,0% groch, hydrolizat białka roślinnego, 3,5% olej z łososia, dwuwodny siarczan wapnia, węglan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, hydrolizat żelatyny, suszona pulpa buraczana, siemię lniane, olej słonecznikowy, 0,2% inuliny z cykorii, mączka z alg (bogata w DHA*).
* Kwas dokozaheksaenowy
Wybrane źródło białka i węglowodanów: Owady, proso, groch.
Dodatki na kg:
Dodatki odżywcze:
Witamina A 22,000 IU, witamina D3 1,800 IU, witamina E 500 IU, witamina C 200 mg, witamina B1 40 mg, witamina B2 40 mg, witamina B6 45 mg, witamina B12 250 mcg, niacyna 350 mg, D-pantotenian wapnia 150 mg, kwas foliowy 1.2 mg, biotyna 2,200 mcg, chlorek choliny 3. 300 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 12,5 mg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 100 mg, cynk (stały chelat cynku z glicyną) 40 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 250 mg, mangan (monohydrat siarczanu manganu(II)) 35 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2,0 mg, selen (selenin sodu) 0,4 mg, DL-metionina (technicznie czysta) 3. 000 mg, tauryna 2 200 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacz.
Składniki analityczne
Białko surowe 32.0 %
Tłuszcz surowy 14.0 %
Włókno surowe 4.8 %
Popiół surowy 8.2 %
Wapń 1.0 %
Fosfor 0.75 %
Magnez 0.12 %
Kwas linolowy 35.6 g/kg
Sód 0.45 %
Kwasy tłuszczowe Omega 3 1.67 %
Kwasy tłuszczowe Omega 6 3.57 %
EPA/DHA 9.3 g/kg