Skład:
Zboża, mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (wołowina 4,0%), produkty uboczne pochodzenia roślinnego, oleje i tłuszcze, ryby i produkty uboczne pochodzenia rybnego, składniki mineralne.
Dodatki:
Dodatki dietetyczne:
witamina A (15 000 j.m./kg), witamina D3 (1500 j.m./kg), witamina E (100 mg/kg), witamina B1 (10 mg/kg), witamina B2 (15 mg/kg), witamina B6 (15 mg/kg), witamina B12 (90 μg/kg), D-pantotenian wapnia (40 mg/kg), niacyna (70 mg/kg), kwas foliowy (4 mg/kg), biotyna (280 μg/kg), tauryna (1000 mg/kg), żelazo [jedenowodny siarczan żelaza(II)] (135 mg/kg), cynk [hydrat chelatu cynku glicyny (stały)] (120 mg/kg), mangan [tlenek manganu(II)] (14 mg/kg), miedź [hydrat chelatu glicyny miedzi(II) (stały)] (16 mg/kg ), jod [bezwodny jodan wapnia] (1,80 mg/kg), selen [selenian sodu] (0,25 mg/kg).
Składniki analityczne
Białko surowe 27.5 %
Tłuszcz surowy 9.0 %
Włókno surowe 2.7 %
Popiół surowy 7.2 %
Wapń 1.45 %
Fosfor 1.1 %
Energia metaboliczna 3.5 kcal/kg