Smilla Adult Sensitive, drób, bez zbóż

Właściwości:
  • Bezzbożowa receptura dla doskonałej strawności.
  • Witamina A przyczynia się do utrzymania prawidłowego wzroku.
  • Witamina E może wspierać mechanizmy obronne organizmu.
  • Biotyna przyczynia się do utrzymania zdrowej sierści i skóry.
  • Kwasy tłuszczowe omega: kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 sprzyjają lśniącej sierści i przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu skóry.
  • Z włóknami roślinnymi dla optymalnego pasażu kul włosowych i zmniejszenia powstawania nowych.
  • Wysoka tolerancja i strawność dla doskonałej wchłaniania składników odżywczych.
  • Tauryna wspomaga prawidłowe widzenie i pracę serca.
  • Z wyciągami z juki pomagających związać silnie pachnące produkty rozkładu przemiany materii i tym samym zmniejszyć zapach stolca.
  • Z siemieniem lnianym jako naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3.
  • Bez sztucznych barwników, atraktantów i konserwantów.
  • Bez dodatku cukru.
  • W praktycznym opakowaniu z funkcją wielokrotnego zamykania: łatwe otwieranie i zawsze świeża zawartość.

Wybierz wariant:

Od 33,00 zł
Cena z VAT

Skład:
34% białka drobiowego (suszonego, częściowo hydrolizowanego), płatki ziemniaczane, suszone ziemniaki, skwarki, tłuszcz drobiowy, tłuszcz wołowy, wysłodki buraczane melasowane (odcukrzone i suszone), wytłoki z jabłek (suszone), siemię lniane, chlorek sodu, drożdże (ekstrahowane i suszone), 0,03% juki (suszonej; Yucca schidigera).
Wartość energetyczna na 1 kg
ME (FEDIAF, 2021) 15,94 MJ / 3809 kcal.
Dodatki:
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 18 000 j.m., witamina D3 1800 j.m., witamina E (octan-all-rac-alfa tokoferylu) 100 mg, kwas foliowy 3 mg, biotyna 700 mcg, tauryna 1000 mg, DL-metionina 4500 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 125 mg, cynk (tlenek cynku) 100 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 12 mg, mangan (tlenek manganu(II)) 15 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1,5 mg, selen (selenin sodu) 0,15 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze, ekstrakty tokoferolu z olejów roślinnych.

Składniki analityczne

Białko surowe 30.0 %
Tłuszcz surowy 15.0 %
Włókno surowe 2.0 %
Popiół surowy 7.5 %
Wapń 1.2 %
Fosfor 0.8 %
Wilgotność 9.0 %