Skład
Świeże mięso z kurczaka (41%), płatki ziemniaczane, białko z indyka (10%, suszone), białko drobiowe (10%), skrobia ziemniaczana (6,3%), suszone wysłodki buraczane (odcukrzone), tłuszcz drobiowy, siemię lniane, lignoceluloza, drożdże piwowarskie (suszone), chlorek sodu, jaja (suszone), olej z łososia, węglan wapnia, owoce leśne (0,3%, suszone: żurawina, porzeczki, maliny, owoce czarnego bzu), olej słonecznikowy, zioła (0,2%, suszone: bylica pospolita, dziurawiec, liście pokrzywy, rumianek, krwawnik, podbiał pospolity, korzeń mniszka lekarskiego), drożdże (suszone, = 0,2% beta-glukanów i mannanooligosacharydów), jabłka (suszone), inulina z cykorii (0,1%).
Dodatki na 1 kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 12.000 j.m., witamina D3 1500 j.m., witamina E 250 j.m., witamina C 100 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 (ryboflawina) 12 mg, witamina B6 8 mg, witamina B12 (cyjanokobalamina) 180 mcg, niacyna 35 mg, D-pantotenian wapnia 35 mg, kwas foliowy 1,2 mg, biotyna 300 mcg, chlorek choliny 2500 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 12,5 mg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 100 mg, cynk (chelat cynkowy wodzianu glicyny (stały) 60 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 200 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu(II)) 25 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2,3 mg, selen (selenin sodu) 0,35 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Wartość energetyczna na 1 kg
Energia metaboliczna (FEDIAF, 2019) 16 MJ / 3821 kcal.
Składniki analityczne
Białko surowe 26.5 %
Tłuszcz surowy 16.0 %
Włókno surowe 3.0 %
Popiół surowy 7.5 %
Wapń 1.25 %
Fosfor 0.85 %