Skład
Świeże mięso wieprzowe (40%), białko z dzika (10%, suszone), groch, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, białko bawole (4%, suszone), suszona pulpa buraczana, tłuszcz wołowy, hydrolizat białka drobiowego, siemię lniane, drożdże piwne (suszone), białko ziemniaczane, jabłko (suszone), lignoceluloza, olej z łososia, chlorek sodu, olej słonecznikowy, dzikie jagody (0,3%, suszone: żurawina, porzeczka, jagody aronii), zioła (0,2%, suszone: bylica, dziurawiec, liście pokrzywy, rumianek, krwawnik, podbiał, korzeń mniszka), ściany komórkowe drożdży (0,2%, suszone: beta-glukany i mannan-oligosacharydy), inulina z cykorii (0,1%).
Dodatki/kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 12.000 j.m., witamina D3 1500 j.m., witamina E 250 j.m., witamina C 100 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 12 mg, witamina B6 8 mg, witamina B12 180 mcg, niacyna 35 mg, D-pantotenian wapnia 35 mg, kwas foliowy 1,2 mg, biotyna 300 mcg, chlorek choliny 2500 mg, DL-metionina (technicznie czysta) 2500 mg, miedź (pentahydrat siarczanu miedzi(II)) 12,5 mg, cynk (siarczan cynku, monohydrat) 100 mg, cynk (chelat glicynowy cynku hydrat (stały)) 60 mg, żelazo (monohydrat siarczanu żelaza(II)) 200 mg, mangan (siarczan manganu(II), monohydrat) 30 mg, jod (jodan wapnia, bezwodny) 2,3 mg, selen (selenin sodu) 0,4 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Wartość energetyczna/kg:
ME (FEDIAF, 2021) 15,80 MJ / 3775 kcal.
Składniki analityczne
Białko surowe 26.0 %
Tłuszcz surowy 16.0 %
Włókno surowe 3.0 %
Popiół surowy 8.8 %
Wapń 1.5 %
Fosfor 0.85 %
Kwasy tłuszczowe Omega 3 1.11 %
Kwasy tłuszczowe Omega 6 1.38 %