Skład
Świeży śledź (40%), białko śledzia (suszone, 16,4%), płatki ziemniaczane, groszek, skrobia ziemniaczana, suszona pulpa buraczana, olej z łososia (3,6%), hydrolizat białka (z drożdży), olej słonecznikowy, wodorosty (suszone, 1%), lignoceluloza, drożdże piwne (suszone), ściany komórkowe drożdży (suszone, 0,2%: Beta-glukany i mannan-oligosacharydy), dzikie jagody (suszone, 0,2%: porzeczki, jagody aronii), zioła (suszone, 0,2%: krwawnik pospolity, korzeń mniszka lekarskiego, rumianek pospolity, liść pokrzywy, żebrzyca, dziurawiec zwyczajny), inulina z cykorii (0,1%).
Dodatki/kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 12.000 j.m., witamina D3 1500 j.m., witamina E 250 j.m., witamina C 100 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 (ryboflawina) 12 mg, witamina B6 8 mg, witamina B12 (cyjanokobalamina) 180 mcg, niacyna 35 mg, pantotenian wapnia 35 mg, kwas foliowy 1,2 mg, biotyna 300 mcg, chlorek choliny 2500 mg, miedź (w postaci pięciowodnego siarczanu miedzi(II)) 12,5 mg, cynk (w postaci jednowodnego siarczanu cynku) 100 mg, cynk (w postaci stałego chelatu cynku z glicyną) 60 mg, żelazo (w postaci jednowodnego siarczanu żelaza(II)) 200 mg, mangan (w postaci jednowodnego siarczanu manganu(II)) 25 mg, jod (w postaci bezwodnego jodanu wapnia) 2,3 mg, selen (w postaci seleninu sodu) 0,35 mg.
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Wartość energetyczna/kg
ME (FEDIAF, 2021) 15,15 MJ / 3620 kcal.
Składniki analityczne
Białko surowe 28.0 %
Tłuszcz surowy 12.0 %
Włókno surowe 3.0 %
Popiół surowy 8.2 %
Wapń 1.3 %
Fosfor 1.1 %